fbpx
ВестиЛов и риболов

1,5 милиони евра субвенции за рибарство годинава

Со 1,5 милиони евра и годинава ќе се финансира порибувањето на езерата и реките и изградбата и реконструкцијата на рибниците.

1,5 milioni evra subvencii za ribarstvo godinava

 

За порибување на Охридско Езеро со подмладок од Охридска пастрмка се предвидени 10 милиони, а за Дојранското и Преспанското со крап, 900 илјади денари.

Субвенции ќе има и за мандрите на Дојранското езеро и капацитетите за преработка на риби во висина од 1,2 милиони денари.

Најголем дел од субвенциите се наменети за инвестиции во рибниците, за нови капацитети и за продадената риба на пазарот.

Исплатата на средства ќе се врши со реализирањето на активностите.

Договорот го склучува министерството по поднесено барање со бизнис план.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close