вести

Во Велешко поднесени околу 200 барање за субвенции за млеко

kravi

Денеска истече рокот до кој млекарите од Велешко можеа да поднесат барање во Подрачната единица на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство во Велес, за субвенции за предаденото млеко во последните три месеци од минатата година.

Од Подрачната единица на министерството во Велес, како што информира Вили Бочваров, за добивање субвенции за млеко во предвидениот рок се пријавиле околу 200 сточари односно производители на млеко од поширокиот велешки регион, а во кој се вклучени млекарите од општините Велес, Градско и Чашка, каде што имаат регистрирано земјоделското стопанство или фарми.

– Финансиската поддршка за литар кравјо, овчо и козјо млеко изнесува по 3,5 денари, а услов е да било однесено во лиценцирана млекарници, информира Бочваров.


 

а1он.мк

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close