Временските  услови во корист на житните култури

(Oвој напис е објавен на: July 3, 2019)

По периодот на врнежливо време настапува период на стабилно време.  Според агрометеоролозите почвата има нормална влажност. Апелираат да се следи состојбата со овошните насади, бидејќи претходно имаше период идеален  за секундарни инфекции на овошките.  Сега  стабилното време и високите дневни температури одат во полза на житните култури . Позитивно влијае на развојот во полна зрелост и за жетва на житата.

П.Ј.

Share Button