Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

За брзо време се очекува Јавниот повик за плати за овчарите!!!

ВАЖНО за одгледувачите на овци-Повикот ќе се објави на веб страна на АФПЗРР

Зелена берза доби одговор од Платежната агенција на прашањето –Кога ќе  бидат исплатени субвенционираните плати за овчарите?

Одговор –Службите веќе го подготвуваат Јавниот повик за плати за овчарите, за краток временски период истиот ќе биде објавен. Во Програмата за рурален развој за мерката 213 Помош за зачувување на руралните предели и нивните традиционални карактеристики има обезбедено средства со вкупна вредност од 18.000,000 денари. Како и досега,  Агенцијата Повикот ќе го објави на веб страна на АФПЗРР, во дневните весници а исто така и преку сопштение ќе ја информира јавноста.

А.Б

 

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close