fbpx
Вести

ЗК Пелагонија ќе склучи зделка со Здравје Радово вредна 299 милиони денари

На претстојното Акционерско собрание на ЗК Пелагонија кое ќе се одржи на 3 февруари ќе се гласа и за склучување на  зделка со заинтересирана страна помеѓу Комбинатот и Друштвото за производство Млекара Здравје Радово ДОО увоз-извоз Радово Босилово, која се однесува на деловното работење во 2016 година, што претставува купопродажба на стоки (сурово млеко и други производи на двете договорни страни), авансни плаќања при купопродажни договори, одобрување и задолжување со позајмици со каматни стапки до висината на каматните стапки на деловните банки, информира ЗК Пелагонија преку Македонската берза.

Overall

Вкупната вредност на зделката е во висина до 299.000.000 денари, и претставува 9,63% од активата на имотот на Друштвото определена во последните ревидирани финансиски извештаи на Друштвото, информираат од ЗК Пелагонија.

zk pelagonija kje skluchi zdelka so zdravje radovo vredna 299 milioni denari

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close