fbpx
ВестиМеханизацијаТоп вести

Атомизер Онтар  – Буферагри 2000л

Атомизер Онтар –Буферагри 2000л е приклучна механизација кој секој земјоделец би сакал да ја има. Погодна е за овоштарници и лозови насади. Тоа го овозможува пирамидата поврзана со кардан за влечење.

Атомизерот  располага со буре од капацитет 2000 л.  Материјалот на бурето  е полиестер , што овозможува  лесно одржување и манипулирање.  Пирамидата е снабдена со бренери кои со помош на пумпа овозможуваат  квалитетно  распрскување на течноста  од бурето. Пумпта е од италијанско потекло со проток  од 145 литри во минута. Работи под притисок од 50 бари.

Турската фирма Онтар е производител на најразлични видови атомизери и други земјоделски машини, а преку  битолската фирма Синпекс достапни се и за македонските овоштари.

З.Б.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close