Друштвото за наука и уметност од Прилеп промовираше три книги од областа на тутунопроизводството

(Oвој напис е објавен на: March 4, 2017)

drushtvoto za nauka i umetnost od prilep promovirashe tri knigi od oblasta na tutunoproizvodstvoto

Три стручни книги од областа на тутунската индустрија, а Прилеп како македонски столб на оваа стопанска гранка, во издание на прилепското ДНУ, кое годинава слави четириесетгодишен јубилеј, синоќа беа промовирани во Градската библиотека. Автор е д-р. Љубен Попоски, искусен и докажан стручњак во тутунската област.

Инаку, овие три книги се дел од вкупно шесте, за кои авторот д-р. Попоски тврди дека се од посебно значење не само за македонската, туку и за светската тутунска индустрија, особено кога станува збор за перспективата на оваа гранка која досега, се докажало дека најуспешно одолева на сите општествени промени.