fbpx
ВестиМакедонијаТоп вести

Илиевски-И за нерегистрираните земјоделци има потврди за работа во полициски час

И за земјоделците кои не се регистрирани со земјоделско стопанство ПЕ на МЗШВ Битола ќе им издава потврди за извршување на земјоделски работи за време на полициски час, потврдува методија Илиевски, раководител на ПС на МЗШВ за Општина Битола, Општина Новаци и Општина Могила. 

-Од регистрирани 6000 земјоделски стопанства во ПЕ Битола, до денес се издадени потврди за околу 1000 земјоделци. Нашите сограѓани кои не се регистрирани во нашиот систем, а сепак се занимаваат со земјоделие или со одгледување на животни, со одлука на кризниот штаб на Општина Битола ги доставивме на посебен спосок во МВР. Ги има околу 200 нерегистрирани земјоделци. Продолжуваме да работиме со исто темно до кога ќе биде потребно.

Слични написи

Back to top button
Close