fbpx
Вести

Индекси на цените во земјоделството

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените во земјоделството во март 2016
година, во однос на истиот месец од претходната година, кај инпутот е намален за 3.0%, а кај аутпутот
намалувањето изнесува 7.9%.

big-agriculture-field-of-green-salad-vegetables-09042015062420
Во март 2016 година, во споредба со март 2015 година, индексот на цените на инпут 1 (тековно потрошени
средства во земјоделството) изнесува 96.8, а индексот на цените на инпут 2 (средства наменети за инвестиции во земјоделството) изнесува 100.3.
Во делот аутпут, во март 2016 година, во споредба со март 2015 година, индексот на цените на растителното
производство изнесува 90.3, а индексот на цените на добиточното производство изнесува 97.8.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close