вести

Индекси на цените во земјоделството

(Oвој напис е објавен на: февруари 26, 2017)

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените во земјоделството во мај 2016 година, во однос на истиот месец од претходната година, кај инпутот е намален за 3.1%, а кај аутпутот намалувањето е за 9.1%.

indeksi na cenite vo zemjodelstvoto

 

Во мај 2016 година, во споредба со мај 2015 година, индексот на цените на инпут 1 (тековно потрошени
средства во земјоделството) изнесува 96.8, а индексот на цените на инпут 2 (средства наменети за инвестиции во земјоделството) изнесува 99.7.
Во делот аутпут, во мај 2016 година, во споредба со мај 2015 година, индексот на цените на растителното
производство изнесува 88.6, а индексот на цените на добиточното производство изнесува 97.0.

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close