Индексот на цените на храната на ФАО порасна заради високата цена на пченицата

(Oвој напис е објавен на: March 6, 2017)

pcenica

Индексот на ФАО за цената на кошницата на основните прехранбени производи порасна во февруари за 0,5 отсто од ревидираното јануарско ниво и за 17,2 проценти во однос на февруари 2016 година,

Индексот на цените на храната на Организацијата за храна и земјоделство (ФАО) на ОН благо порасна во февруари, седми месец по ред, за што придонесоа зголемените цените на пченицата и пченката.

Индексот на ФАО за цената на кошницата на основните прехранбени производи порасна во февруари за 0,5 отсто од ревидираното јануарско ниво и за 17,2 проценти во однос на февруари 2016 година, достигнувајќи просечна вредност од 175,5 поени, највисоко ниво во речиси две години, објавено е на официјалната интернет страна на оваа светска организација со седиште во Рим.


 

вечер