fbpx
Вести

Измени на законот за легализација на земјоделски објекти

Во собраниска процедура се измените на законот со кој ќе можат да се легализираат изградените земјоделски објекти. Се предлага иста постапка како и за објектите за домување…

Доколку Собранието ги усвои измените, земјоделците кои го немаат решено статусот на фармите, рибниците, преработувачки капацитети и други објекти, до 31 март 2016 година ќе можат да достават барање за легализација  во општините каде што се наоѓаат објектите.

Постапката ќе да биде слична како и за објектите за домување, а ќе важи за  решавање на статусот на објектите изградени до 3 март 2011 година  кои претставуваат градежна и функционална целина.

Земјоделците кои ќе достават барање за утврдување на правен статус ќе треба да достават и геодетски елаборат најдоцна до 31 декември 2017 година.


 

мрт

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close