fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

Бачовски објави- Субвенции за платите за овчарите, говедарите и козарите за ланската година

Висината на поддршката е во висина од 100% од просечната месечна нето плата во дејноста за одгледувалишта со надморска висина над 700 метри, односно 60% доколку одгледувалиштето е под 700 метри надморска висина.

Објавен е јавниот повик за мерката за помош за зачувување на руралните предели и нивните традиционални карактеристики.
Целта на мерката е субвенционирање на исплатените надоместоци за чување и напасување на добитокот во периодот од 01 јануари 2021 до 31 декември 2021 година.
Висината на поддршката е во висина од 100% од просечната месечна нето плата во дејноста за одгледувалишта со надморска висина над 700 метри, односно 60% доколку одгледувалиштето е под 700 метри надморска висина.
Поддршката се доделува во сооднос:
– 1 вработено лице на 150 овци 🐑
– 1 вработено лице на 50 кози 🐐
– 1 вработено лице на 50 говеда 🐄
Краен рок за доставување на барањата – 1️⃣4️⃣. 1️⃣0️⃣.2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ ⏳
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close