вестиХрана

Кромидот како природен лек

Не само што е неизбежна состојка за многу јадења, туку е и вистинско чудо кога е во прашање лечењето на некои болести и здравствени проблеми. Ова се два начини на кои можете да го искористите ефикасно.

Против изгореници

Сигурно барем еднаш во животот сте се изгореле. Следен пат кога ќе ви се случи тоа, исечете парче кромид и ставете го на изгореницата. Неговото природно антисептичко и седативно дејство, ќе спречи настанување на инфекции и подоцна лузни.

Убод од инсекти

Интензивниот мирис спречува убод од комарци. А во случај веќе да имате убод, ставете кромид на кожата и спречете го неподносливото чешање.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close