fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

МЗШВ-Двојно ја зголемуваме платата за овчарите

До 620.000 денари по овчар на годишно ниво

Двојно ја зголемуваме платата за овчарите. До 620.000 денари по овчар на годишно ниво, а дополнително се трга досегашниот критериум над 700 метри надморска височина.
Во 2016 година платата изнесуваше до 300.000 денари по овчар.
Го помагаме сточарството, во ангажирање на работна сила за чување и напасување на добитокот на пасишта или ливади, објави МЗШВ.
Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close