fbpx
Вести

Најголем увозник на цвеќе е Германија, а најголем извозник Холандија

Најголем увозник на цвеќе во ЕУ е Германија, која презема четвртина од вкупниот увоз, додека најголем извозник е Холандија со учество во извозот од 87 отсто.

cvekje

Од јануари до октомври 2016 година, 84 отсто од извозот на цвеќе во ЕУ е реализиран со меѓусебна трговија на членките на Унијата.


 

вечер

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close