fbpx
Вести

Намалената цена на свинското месо ја зголеми потрошувачката и го намали увозот

Асоцијацијата на земјоделците пред неколку месеци одлучи членовите на здружението да имаат флексибилност и слобода при формирање на цените, па во зависност од големината на порачките, од времетраењеsvinskoто на соработката и начинот и времетраењето на плаќањето, цената да се движи од 90 до 95 денари за килограм. На овој начин ќе се задоволат потребите на потрошувачите од македонско свежо свинско месо, а и да не се прават резерви.

Преземено од Дневник

https://clipping.sette.com.mk/SetteMasterSystem/sette/clip/1dda098-66b3-350d-c7a0-9af93d5

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close