вести

Наскоро поскапуваат цигарите во Македонија

Од први јули 2016 година, согласно календарот за зголемување на акцизата за цигари, предвидено е поскапување од три денари за кутија цигари.

naskoro poskapuvaat cigarite vo makedonija

 

Новата цена низ ќе започне да важи на почетокот на летото, доколку производители на цигари не решат да ја компензираат.

Цените на цигарите ќе се зголемуваат и наредните седум години, а на крајот од поскапувањето кутија цигари која денес чини 120 денари ќе достигне цена од 154 денари.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close