Инфо сесија за органско земјоделство

(Oвој напис е објавен на: March 29, 2018)

niv

Во Прилеп денеска ќе се одржи инфо сесија за земјоделски оператори кои сакаат да добијат повеќе информации околу начинот на одгледување, поддршката и пласманот на органските производи.

Како да се сертифицирам за органско производство, Семиња, заштита и советодавни услуги, Трошоци на органското производство и Кои се потребите на пазарот за свежи органски производи, се темите на кои ќе зборуваат домашни и странски експерти, а ќе учествуваат земјоделци од прилепскиот регион и откупувачи.

Сесијата ја организира швајцарската Програма за зголемување на пазарната вработливост (ИМЕ). /МИА


 

канал5

Share Button