Николовски: Ја подобруваме бизнис климата во агро- секторот, 2019-та ќе биде година на економијата

(Oвој напис е објавен на: November 29, 2018)

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, заедно со директорите на Агенцијата за финансика поддршка во земјоделството и руралниот развој Николче Бабовски, и на Државниот инспекторат за земјоделство Благој Индов, на покана на претседателот на Регионалната стопанска комора од Кавадарци, Никола Наумов, оддржаа работен состанок со бизнис заедницата од тиквешијата.

Николовски, информираше дека исплатени се речиси сите заостанати субвенции од 2013- та до 2016- та како и по програмата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој за 2017- та. Но, ги извести бизнисмените дека се подготвува и
„Нов модел за субвенционирање“, за кои што преку Проект од ЕУ е направена анализа.


 

tv21

Share Button