fbpx
ВестиВино

Прачките од лози, обновлив извор на енергија

Лозовите прачки како обновлив извор на енергија, тоа е најновиот проект кој го најави винарската визба „Тиквеш“.

prachkite od lozi obnovliv izvor na energija

 

Генералниот директор, Игор Илиевски, изјави дека тој проект го имаат како таков, само во следниот период следува комплетирање на техничката документација и организирање на целиот процес, така да веќе од следната година комплетно ќе стартуваат со овој проект.

„Тој проект го имаме како таков заокружено, апсолвирано, што и како треба да се направи. Сега само во следниот период следува комплетирање на техничката документација, практично и организирање на целиот процес“, изјави Игор Илиевски, генерален директор на ВВ „Тиквеш“.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close