fbpx
Вести

Пропаѓа „Монсанто“ – Светот не сака ГМО, а компанијата тоне во загуби

Најголемиот светски произведувач на генетски модифицирано семе Монсанто објави денеска дека во првиот квартал од нивната деловна година, која почна во септември, регистрал губиток од 253 милиони долари поради девизни притисоци и слабеење на продажбата на биотехнички унапредено семе на пченка.

propagja monsanto svetot ne saka gmo a kompanijata tone vo zagubi

 

Во првиот квартал завршно со 30 ноември, Монсанто евидентирал губиток од 253 милиони долари или 56 центи по акција, во споредба со профитот од 243 милиони долари или 50 центи по акција од истиот период 2014 година.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close