fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Соопштение од Националната земјоделска мрежа до земјоделците

 Националната земјоделска мрежа вчера одржа редовно годишно собрание

Почитувани членови и останати граѓани

Националната земјоделска мрежа вчера одржа редовно годишно собрание на кое се разгледаа досегашните активности и се определија нови програмски активности за делување во тековната 2024 година при што се даде акцент на што поголемо омасовување на организацијата со прием на нови членови. Да се дооформат секторските групи и активно да се работи на промена и унапредување на законската легислатива поврзана со земјоделието. Беше донесена одлука да се работи на проектни активности и како приоритет веднаш по конституирањето на новиот парламент да се пристапи кон формирање на парламентарна група која би била подршка во реализација на инцијативите од страна на земјоделците. Во ова прилика упатуваме јавен повик за членство во НЗМ се со цел да испаднеме од ова сивило во кое се наоѓа македонскиот аграр.

Националната земјоделска мрежа- Ѓорги Каракашев

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close