fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

Николовски објави-Можност за авансна исплата до 50% од финансиската поддршка преку ИПАРД 3 Програмата

Преку ИПАРД Програмата, може да се набавува модерна земјоделска механизација

Министерот Љупчо Николовски објави- Владата и Министерството ќе се залагаат за уште поголема вклученост во новата ИПАРД 3 Програма. Преку ИПАРД Програмата, може да се набавува модерна земјоделска механизација, опрема за производство и преработка со највисоки технологии, изградба или проширување на производствените капацитети, средствата се наменети за поддршка за туризмот, како и за рурален развој.
Она што како нова мерка со новата ИПАРД 3 Програма го предвидуваме е и можноста за авансна исплата до 50% од финансиската поддршка преку ИПАРД 3 Програмата. На овој начин помагаме апликантите да можат веднаш и побрзо да започнат со реализација на својот ИПАРД проект.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close