Што е договорено- како Македонија и Србија ќе ги решаваат трговските бариери

Што е договорено- како Македонија и Србија ќе ги решаваат трговските бариери

До 30 јуни се очекува да биде потпишан и ратификуван билатералниот договор за соработка во областа на безбедноста на храната и ветеринарството, како и договорот за фитосанитарна соработка со кој меѓусебно ќе се признае важењето на сертификатите меѓу Македонија и Србија. Со ова ќе почнат да се решаваат проблемите во трговојата кои што ги имаа двете земји, вели за Танјуг министерот за трговија на Србија, Расим Љајиќ. Тој како што пренесува Танјуг очекува за десетина…

Повеќе...