Чуден, но успешен бизнис! Продава магла – 450 грама за 2,5 евра

Чуден, но успешен бизнис! Продава магла – 450 грама за 2,5 евра

Интересни се начините на кои луѓето заработуваат, а во Хрватска меѓу нив се истакнуваат два – продажба на магла и бура.  Продажбата на бура е шега, но „Карловачката магла“, која ја произведува Морана Розман навистина се продава и тоа во теглички од 450 грама по цена од 20 куни, или околу 2,5 евра. „Ни успеа „герила маркетингот“, па многу од овие теглички се продаваат. Најмногу купуваат луѓе од Карловац, кои ги подаруваат тегличките на пријатели…

Повеќе...

Спас на овошните насади од измрзнување со создавање вештачки магли

Спас на овошните насади од измрзнување со создавање вештачки магли

Создавање вештачки магли со инсталиран систем за воздушни прскање да се применува доколку паднаат температурите под нула, тврди професорката од земјоделски на штипскиот универзитет Виолета Димовска. Според неа друго решение нема доколку сакаме оваа пролет да има овошје.

Повеќе...