Меѓународен саем за пчеларство – Плевен 2019

Меѓународен саем за пчеларство – Плевен 2019

Во Плевен  Бугарија викендов се одржува  XVII Меѓународен саем за пчеларство – Плевен 2019. Станува збор за традиционална манифестација што ја организира Регионалната пчеларска унија – Плевен по повод празникот на бугарските пчелари Св. Харалампие  10 февруари. Саемот е под покровителство на Министерството за земјоделстбво и храна во Бугарија.   Учество ќе земат над 150 фирми од 22 земји, пчелари и организации од земјата, Европа и Азија , претставувајќи последни новини  во областа на пчеларското…

Повеќе...