НА ТРАКТОР ОД ГЕРМАНИЈА ДО МОСКВА НА СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО ВО ФУДБАЛ

НА ТРАКТОР ОД ГЕРМАНИЈА ДО МОСКВА НА СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО ВО ФУДБАЛ

    Фудбалскиот обожавател Хуберт Вирт, од родниот Форцхаим (Баварија) во Германија, на Светското првенство во фудбал во Русија, тргнал со трактор! Тој веќе си обезбеди посебно место на купот. Овој 70 годишник, до Москва поминал 2500 километри на машината Lanz Bulldog, модел од 1936 година. Како додаток, тука е и приколката во облик на лименка од пиво. Низ Полска и Белорусија, поминувал околу 100 километри дневно, возејќи со максимална брзина од 30 километри на…

Повеќе...

Од саемот во Нови сад: Интервју со Камал Ахуџа – директор на ИМТ КАМАЛ АХУЏА: ДУРИ 25 ИМТ ТРАКТОРИ НАРАЧАНИ УШТЕ ПРВИОТ ДЕН НА ЗЕМЈОДЕЛСКИОТ САЕМ ИМТ ЗА СРБИЈА, РЕГИОНОТ И ПОШИРОКО

Од саемот во Нови сад: Интервју со Камал Ахуџа – директор на ИМТ  КАМАЛ АХУЏА: ДУРИ 25 ИМТ ТРАКТОРИ НАРАЧАНИ УШТЕ ПРВИОТ ДЕН НА ЗЕМЈОДЕЛСКИОТ САЕМ  ИМТ ЗА СРБИЈА, РЕГИОНОТ И ПОШИРОКО

Како и што беше најавувано, на 85 Меѓународен саем во Нови Сад, изложени се девет прототипови на идните ИМТ трактори, кои ќе се произведуваат во Србија. За динамиката на инвестиции и производство, соработниците, новите модели на трактори, како и плановите за извоз, повеќе дознаваме од Камал Ахуџа, директор на IMT. ИМТ после стечајот, има можност да се врати „во игра“ Соработката помеѓу „ТАФЕ“ и „ИМТ“ има традиција подолга од половина век. Низ кратка ретроспектива, директорот…

Повеќе...

Двеста земјоделци од Кавадарци и Росоман обезбедиле трактори со државна помош

Двеста земјоделци од Кавадарци и Росоман обезбедиле трактори со државна помош

Двеста земјоделци од Кавадарци и Росоман обезбедиле трактори со државна помош изминатите неколку години. Како што информира за МИА Драган Николов, раководител на кавадаречката Подрачна единица на Агенцијата за поттикнување на развојот во земјоделството, станува збор за поддршката „50-50“ во која половина од вредноста покрива државата, а останатата половина е на товар на земјоделците. – На ниво на Македонија со оваа поддршка земјоделците обезбедиле 7.682 парчиња приклучна механизација од кои 800 парчиња кавадарчани и росоманчани, вели…

Повеќе...

Трактори John Deere 6М Серија

Трактори John Deere 6М Серија

Уште од нивното претставување во 2012, тракторите од 6 М Серијата ја заслужја незаменливата репутација. Врз основа на тој успех, ги подобруваме тракторите од 6М Серијата со подобри карактеристики, поголема сила. Ако се додаде сето ова на квалитетот, јачината и стабилноста на името зад кое стои John Deere, ќе имате трактор кој ќе Ви овозможи да имате се она што Ви е потребно.

Повеќе...

Регистрација на трактори на шест години, а технички преглед на две години

Регистрација на трактори на шест години, а технички преглед на две години

Регистрација на тракторите на секои шест години, а технички преглед на секои две години. Ова се предвидува со измените на Законот за возилата, кој е во собраниска процедура. Со нив се предвидува и утврдување на сопственост кај мотокултиватори, камп приколки, како и легализација на мобилни машини како багери, комбајни и товарни приколки.

Повеќе...

Трактор IMT 539

Трактор IMT 539

IMT 539 2WD/4WD е најзастапен модел во производната програма на ИМТ. Се работи за универзален трактор кој што со соодветни приклучоци овозможува широка примена во земјоделство, шумарство, комунални и други дејности.

Повеќе...

John Deere 5E

John Deere 5E

Сите трактори на John Deere од 5E серија се со 3 цилиндричен PowerTech M мотор со волумен од 2,9 литри. Интегрираниот турбо полнач ја зголемува моќноста на моторот со почитување на строгите Stage 3A стандарди за емисија на штетни гасови.

Повеќе...

TAFE 42 DI

TAFE 42 DI

TAFE 42 DI ги поседува следните технички карактеристики:

3 – цилиндричен дизел мотор со водно ладење и со ниска потрошувачка на гориво.
Контролиран хидрауличен систем
Подвижна предна осовина

Повеќе...