ИМА ИНТЕРЕС ЗА СОБИРАЊЕ БИЛКИ

ИМА ИНТЕРЕС ЗА СОБИРАЊЕ БИЛКИ

Од собирање и продажба на билки може да се има дополнителен приход, но не и да се заработи некоја голема плата, за да може само од тоа да се живее. Ова го тврди млад битолчанец кој 7 години продава билки, а собира околу 200 видови, при што сите се во различни количини зависно од потребата. Поседува и 300 квадрати површина под невен, но вели дека проблем е што организиран и загарантиран откуп во државата нема,…

Повеќе...