Земјоделците бараат совети од Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството како да се справат со климатските непогоди

Земјоделците бараат совети од Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството како да се справат со климатските  непогоди

  Климатските промени силно удрија врз земјоделските стопанства во Македонија, па земјоделците бараат чаре како да се справат со последиците. Градот и невремето направи штети врз родот во повеќе региони во државата  и им зададе главоболка на земјоделците. Како да се справат со природните непогоди е најчестото прашање  што земјоделците им го упатуваат  на стручните тимови во Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството со седиште во Битола. Ана Вељановска Трајчевски, земјоделски инженер, агроном по…

Повеќе...