„Најуспешни бизниси се тие преку кои се решаваат проблеми на многу луѓе“ вели Сузана Димитриевска – жена претприемач

„Најуспешни бизниси се тие преку кои се решаваат проблеми на многу луѓе“ вели Сузана Димитриевска – жена претприемач

Зелена берза продолжува со рубриката  „ Женско претриемништво“. Овој пат ви ја претставуваме Сузана Димитриевска управител на компанијата „Липа“ од с. Мустафино општина Св Николе. Како е да се биде жена претприемач во светот на бизнисот во кој преовладуваат мажите? Со ова прашање го започнавме разговорот со Сузана Димитриевска, додека не послужуваше  по оној стар македонски традиционален обичај со слатко и вода. Насмеана и ведра започна да ја раскажува нејзината приказна,  жена – претприемач. „Да…

Повеќе...