Жетвата на пченката е при крај, земјоделците задоволни од приносите, но не и од цената

Жетвата на пченката е при крај, земјоделците задоволни од приносите, но не и од цената

  Завршува жетвата на пченката. Временските услови оваа година  беа на страната на производителите на пченка. Врнежливото време помогна во зголемувањето на приносите на пченката. Земјоделците се задоволни од приносите, но не и од цената.   Боби Петровски (40г.) од с.Новаци 20 години се занимава со земјоделие. Произведува пченица, пченка, јачмен, а има и штала со крави. За разлика од пченицата, задоволен од приносите на пченката, но не и од цената. Ја има посеано на…

Повеќе...