Васка Мојсовска: Руралната жена треба сама да се избори за своите права

Васка Мојсовска: Руралната жена треба сама да се избори за своите права

  Васка Мојсовска  сопственик на фирмата „ Агро Калем“ с.Тимјаник Неготино ги руши стереотипите, во бизнис светот  во кој доминираат мажите. Зелена берза беше во посета на оваа фирма се со цел да ја запознае Васка на своето работно место, и да ги сподели нејзините искуства, како успева една жена да менаџира со толкава фирма, како успева да се справи со сите предизвици што ги носи не само менаџирањето со бизнисот, туку и животот воопшто?…

Повеќе...