fbpx
ВестиМакедонијаТоп вести

Вина од македонски производители ќе може да се купат во новиот Вински музеј во Кавадарци Вина од македонски производители ќе може да се купат во новиот Вински музеј во Кавадарци | opserver.mk

Кавадарци, 17 август 2020 () – Вина од македонски производители ќе може да се погледнат и да се купат во новиот кавадаречки Вински музеј што ќе биде отворен на 7 септември, Денот на ослободувањето на Кавадарци. Вина од македонски производители ќе може да се купат во новиот Вински музеј во Кавадарци | opserver.mk

 

Вината ќе бидат изложени во посебни витрини и ќе бидат дел од музејската поставка. Станува збор за вина произведени во средни и големи винарници, но и во мали семејни винарии. -Во иднина ќе има можност и за дегустација на македонски вина во рамки на активностите на Музејот и на манифестациите кои претстојат. Музејската поставка претставува отсликување на развојот на лозарството и винарството во најголемиот лозаровинарски регион во државата, Тиквешкиот, од антика до денес, изјави за в.д. директорот на Локален вински музеј за регионот „Тиквеш“ Кавадарци, Весела Честоева. Честоева најави и други активности со кои, вклучувајќи го и новиот Музеј, ќе се привлечат што поголем број туристи.
Вина од македонски производители ќе може да се купат во новиот Вински музеј во Кавадарци | opserver.mk

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close