fbpx
Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

Зголемен прометот во трговијата на мало

Прометот во трговијата на мало, во јуни годинава во групата Трговија на мало со храна, пијалаци и тутун номинално е зголемен за 7,4, а реално за 5,5 отсто во споредба со истиот месец лани.

Според податоците на Државниот завод за статистика, номинално зголемување за 11,8, а реално за 10,2 отсто има и во групатаТрговија на мало со непрехранбени продукти, освен гориво, а кај Трговија на мало, освен трговија со горива номинално зголемување е за 9,6, а реално за 7,9 отсто, додека кај Трговија на мало со автомобилски горива номиналното зголемување е за 53,6, а реалното за 30,7 отсто.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close