fbpx
Вести

ЗК Пелагонија донесе одлука за откуп на 1.000 сопствени акции

Одборот на директори на ЗК Пелагонија АД Битола на 08.03.2016 година донесе Одлука за стекнување на сопствени акции. Според одлуката се одобрува стекнување на 1.000 сопствени акции, по цена до 1.700 денари за една акција.

zk pelagonija donese odluka za otkup na 1 000 sopstveni akcii

 

„Акциите, предмет на стекнување на Друштвото како сопствени акции се со номинална вредност од 70.21314 евра и преставуваат 0,005% од основната главнина на Друштвото. Стекнувањето на сопствените акции е со цел да се спречи сериозна штета што би можела да ја претпрпи Друштвото и акционерите заради падот на цената на акциите издадени од ЗК Пелагонија“, велат од Комбинатот.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close