Зошто се додава шеќер кога спремате месо на скара?
Искусните домаќинки ни ја откриваат тајната
Месото за скара е едно од највкусните и најлесните за подготовка. Сè што треба да направите е прво да го маринирате, а потоа да го печете на скара. Постапката не е воопшто комплицирана, но има трикови кои ќе ја направат уште поубава. За одредени видови месо има и соодветна маринада која го прави посочно и помеко. Доколку сакате месо на скара, искусните домаќинки открија одличен трик.
Не заборавајте да додадете шеќер во маринадата за месо. Оваа состојка не само што служи за засладување на јадењата што ги подготвувате и не се користи само за десерти, туку може да помогне да се создаде тенка и крцкава кора на месото. Исто така, шеќерот ја омекнува киселоста на јадењата со сос од домати. Ако сакате да направите совршено вкусно месо на скара, тогаш ве советуваме да додадете шеќер во маринадата. Една лажица шеќер е доволна за 1 кг месо.