Павлаката чувајте ја наопаку во фрижидер

(Oвој напис е објавен на: November 22, 2017)

Ако сакате павлаката подолго да биде свежа и да издржи во ладилник, има еден трик кој секогаш успева.

Сè што треба да направите со отворената павлака е да ја превртите наопаку кога ќе ја ставите во ладилник.

Така таа ќе биде двојно подолго свежа. Истото практикувајте го и со киселото млеко. Трикот е во тоа што на овој начин се создаа вакуум кој го продолжува рокот на нивната употреба.

Пробајте, успева!