fbpx
Вести

АПРЗ – Штип ќе изготвува „Регистар за село“

Регистар по село – сите земјоделски стопанства на истокот, земјиштето што се обработува, бројот на фармери, грла добиток во стадата – сите овие податоци ќе бидат попишани во регистарот на штипската Агенција за поттик и развој на земјоделството, а ќе им бидат од корист на советниците.

Strawberry-Fields1

Ова е проект кој наскоро треба да започне да се работи на терен.

Пред повеќе години Агенцијата за поттик и развој на земјоделството во Штип ја поттикна идејата за изработка на педолошка карта. Целта на овој проект беше земјоделците да одгледуваат култури во зависност од квалитетот на почвата и така да ги зголемат приносите, но проектот не заживеа на терен.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close