Дебата за законот за земјоделски задруги

(Oвој напис е објавен на: May 17, 2019)

Земјоделските задруги предлагаат поголема поддршка за својот развој и опстанок по најавата за укинување на законот за земјоделски задруги и префрлање на одредбите во други закони.

Струмичката задруга „Вегефреш“ предлага унапредување наместо укинување.

Македонската асоцијација на земјоделски задруги смета дека законите и обидите за задругарство во државата не го дале очекуваниот ефект.

Во Струмица денеска се разгледуваа нацртите на новите законски одредби кои би требало да влезат во рамки на законот за земјоделство и рурален развој и законот за кооперативи.


 

telma