вести

Денес е последен рок за запишување на нови земјоделски стопанства

Уште денес земјоделците и новите земјоделски фирми доколку сакаат да добиваат субвенции од државта ќе мора да се впишат во регистарот за земјоделски стопанства.

denes e posleden rok za zapishuvanje na novi zemjodelski stopanstva

 

Оваа обврска ја имаа и оние кои направиле промени во сопственичката структура.

Добивањето на субвенциите во сточарството зависи од бројната состојба на добитокот запишана во Регистарот за идентификација и регистрација на домашни животни на денот на поднесувањето на барањето за субвенции.

Пријавувањето се врши во подрачните единици на Министерството за земјоделство каде што живее земјоделецот или каде што се наоѓа седиштето на фирмата.

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close