fbpx
Без категорија

Денови на македонскиот мед

Манифестацијата се одржува 18. година по ред, во организација на пчеларското здружение „Матица“.

На улица „Македонија“ во центарот на Скопје денеска ќе се одржува традиционалната манифестација Денови на македонскиот мед.

Манифестацијата се одржува 18. година по ред, во организација на пчеларското здружение „Матица“.

Посетителите  имаат можност да дегустираат и да купат различни видови мед и други пчелни производи од македонски пчелари, а ќе можат да добијат и совети како да се препознае квалитетен, вистински мед.

Манифестацијата ја отвори министерот за земјодлество, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски и градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close