fbpx
Вести

Двојно намалени површините под ориз во Валандово

oriz

Оризопроизводителите велат дека не паметат вакви рестиркции на вода и намалување на површините под ориз.

Лошата хидролошка состојба ги намали и површините под ориз во виничко. Од планираните 180 хектари со ориз ќе бидат заеани само 80 хектари. Останатите површини ќе бидат насеани други култури.

Оризопроизводителите велат дека не паметат вакви рестиркции на вода и намалување на површините под ориз.

Со пченка се очекува пролетва да бидеа насеани 370 хектари, а со пченица и јачмен по 350 хектари, 35 ќе бидат под тутун, 122 хектари со индустриска пиперка и 40 хектари грав.


 

инфоплус.мк

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close