fbpx
ВестиВидео/интервјуаТоп вести

Една година „Зелена берза “ – на „Бразди“ на Канал 5 (видео)

Една година постоење со нови идеи, енергија преку единственото списание од ваков вид земјата „Зелена берза“. Идејата беше спиаснието да дојде до што поголем број земјоделци, да биде медиум кој ќе биде присутен за земјоделците во секое време.

„Еден дел има информативни содржини, да сподели со земјоделците се’ што е актуелно. Другиот дел е првично за луѓе кои создале трајни вредности за Македонија. Тоа се рубриките, рурална жена и вкусот на традицијата, за оние кои го негуваат селото и неговата традиција. Има дел насочен кон едукација на земјоделците . Целта ни е д ги донесеме модерните трендови и да видиме како светот тоа го прави. Сакаме да ги видиме земјоделците во едно модерно руво со  трендовска обработка на земјиште во една модерна амбалажа“, вели Христина Фуна главен и одговорен уредник на „Зелена берза“ во емисијата за земјоделците  „Бразди“ на Канал 5. Целосниот разговор може да го  проследите на следниов линк.

З.Б.

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close