fbpx
Вести

Голема заработка од ореви и лешници

Србија има одлични услови за производство на ореви и спаѓа во 15 најголеми производители на светот.

Но, многумина пропуштаат шанса да се занимаваат со еден ваков профитабилен бизнис.

Истото се однесува и за лешниците кои можат да се одгледуваат масовно.

По десет години од садењето инвестицијата се враќа, а откако ќе поминат 15 години може да се заработат по 20.000 евра од хектар.

Денес постојат модерни сорти кои имаат висока родност.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close