fbpx
Вести

Со стандардизација до поконкурентни производи

Македонските компании да ги воведат потребните стандарди, апелираат од Стопанската комора. Од таму сметаат дека ова ќе донесе поголема конкурентност, подобри перформанси и зголемена продуктивност.

Smoothed-fields

– Стопанската комора на Македонија активно ги следи современите текови во приемната на овие сите стандарди, во развиените земји во Европската Унија и работи на промовирање на нивна имплементација во македонското стопанство, а се со цел да даде свој придонес во зголемување на конкурентноста на нашите компании со своите производи и услуги на пазарот, како и зајакнување, односно унапредување на извозот. – изјави, Емилија Тодоровска, – од Стопанска комора.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close