fbpx
Вести

Големо поскапување на цигарите низ Македонија

Од денес цигарите низ Македонија со повисока цена. Малопродажните места веќе добиле информација дека цигарите поскапуваат од 3 до 5 денари по кутија.

 

golemo poskapuvanje na cigarite niz makedonija

Нови цени ќе имаат сите цигари на Тутунскиот комбинат Прилеп меѓу кои и најпопуларните Бренд.

Поскапуваат и брендовите Европа, Сан како и новите варијации на Марлборо кои од 90 денари добиваат нова цена која ќе изнесува 95 денари за една кутија.

Дополнително од 1 јули годинава се зголемува и акцизата за цигарите што ќе повлече ново поскапување од 3 денари по кутија.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close