вестиТоп вести

Индекси на цените во земјоделството во ноември

(Oвој напис е објавен на: февруари 7, 2017)

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените во земјоделството во ноември
2015 година, во однос на истиот месец од претходната година, кај инпутот е намален за 4.6%, а кај аутпутот е
намален за 0.1%.

zelencuk ovosje_2
Во ноември 2015 година, во споредба со ноември 2014 година, индексот на цените на инпут 1 (тековно
потрошени средства во земјоделството) изнесува 95.1, а индексот на цените на инпут 2 (средства наменети за
инвестиции во земјоделството) изнесува 100.6.
Во делот аутпут, во ноември 2015 година, во споредба со ноември 2014 година, индексот на цените на
растителното производство изнесува 100.9, а индексот на цените на добиточното производство изнесува 97.5.

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close