fbpx
ВестиМакедонијаТоп вести

Индексот на цените во земјоделството кај инпутот е намален за 0.1%, а кај аутпутот е зголемен за 0.5%

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените во земјоделството во февруари 2020 година, во однос на истиот месец од претходната година, кај инпутот е намален за 0.1%, а кај аутпутот е зголемен за 0.5%.

Во февруари 2020 година, во споредба со февруари 2019 година, индексот на цените на инпут 1 (тековно потрошени средства во земјоделството) изнесува 99.8, а индексот на цените на инпут 2 (средства наменети за инвестиции во земјоделството) изнесува 101.3.

Во делот аутпут, во февруари 2020 година, во споредба со февруари 2019 година, индексот на цените на растителното производство изнесува 100.4, а индексот на цените на добиточното производство изнесува 101.3.

Извор: Бизнисвести

Слични написи

Back to top button
Close