Вести

Информација за планирани едукативните советувања

logo

Почитувани земјоделци,

Ве информираме дека Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството во период февруари-април 2018 година има планирано да организира информативно-едукативни советувања за земјоделците.

Корисници на информативно – едукативните советувања ќе бидат потенцијалните баратели по Програмата за Рурален развој и ИПАРД програмата.

Советодавците од Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството на средбите ќе ги советуваат сите заинтересирани земјоделци како да се подготви е-барање, кои се критериумите, какви документи се потребни и да се објасни подготовката на Технички предлог проект.

Сите дополнителни информации можете да ги добиете во сите градови во канцелариите на работните единици на Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството.

Термините и местото на одржување на советувањата можете да ги видите во списоците за секој град поединечно, кои се во прилог на оваа информација.


 

агенција.гов.мк

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close